Educatie

Kleine Kiek              

Kleine Kiek is een leskist voor groep 1,2,3 van het basisonderwijs. Kinderen maken kennis met fotografie en maken
foto’s van Kleine Kiek en zijn vriendjes Suus en Stipmans de hond. Kleine Kiek is een poppetje. De kleuters leren
van Kleine Kiek van alles over fotografie met allemaal voorbeelden uit de leskist. Kleine Kiek heeft vijf grote foto’s, gemaakt door fotografen, van zichzelf en zijn vriendjes als voorbeeld meegenomen. De kleuters gaan zelf aan de slag:
met een eenvoudige opstelling maken zij foto’s van hun speel-bouwwerken met Kleine Kiek of met één van zijn
vriendjes erbij.

De leskist

 

Inhoud Leskist: 

Grote kist op wielen waarin woonkamertje ,camera, Kleine Kiek, Suus, Stipmans,
5 ingelijste foto’s , prentenboek, fotopuzzel, speciaal kleuter statief, en andere materialen

Prijs:

50 € excl. reiskosten ( vier weken)

 

 

Alles is mogelijk

Natuurlijk kun je mij ook inhuren voor een start les met de kleuters, of een inspirerende instructie aan het onderbouw team. Voor meer informatie neem gerust contact met mij op.

Workshops

Workshops geef ik graag! Bijvoorbeeld aan volwassenen en kinderen die een creatieve techniek willen leren of iets moois willen maken. Er zijn ook workshops gericht op leerkrachten en andere mensen die met kinderen werken.
Heb je zelf een idee of vraag? Door mijn vele ervaring in de begeleiding van leerkrachten en teams ben ik in staat leerkrachten te inspireren creatief te zijn en ook nieuwe dingen te leren om op school in te zetten.

Rinus rups maken.

Rinus Rups is een rups bestaande uit allemaal losse onderdelen die door kleuters in elkaar gezet kan worden. Voor de verbindingen zijn drukker, haken, veters e.d. gebruikt om de fijne motoriek te vergrote bij kinderen en ook het inzicht in de verschillende sluitingen. Tijdens de workshop snijd je zelf onderdelen van de rups of ander dier uit leer of andere materialen, verzin je sluitingen en zet je die aan je ontwerp.
En klaar is Rinus rups, Kees Krokodil of Bea Beer.  Neem contact met mij op bij interesse.